Д-р Илияна Иванова, на 43 години е първият български медик, починал

...
Д-р Илияна Иванова, на 43 години е първият български медик, починал
Коментари Харесай

Млада лекарка, почина от COVID-19 в Сливен. Остави детенце и съпруг!

Д-р Илияна Иванова, на 43 години е първият български доктор, умрял от ковид у нас.Починалата лекарка е от Инфекциозното поделение в МБАЛ Сливен, която е била интубирана, само че не е съумяла да преодолее инфекцията.Не е имала съпътстващи болести и е била експерт по педиатрия и инфекциозни заболявания.

Тя оставя детенце и брачен партньор, който също е доктор, експерт по инфекциозни заболявания и работи в инфекциозното поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ – Сливен.

„ За всички, които привеждат в доказателство числа и статистика, че нямало нищо съществено – дайте си сметка, че когато статистиката включва вас или ваш непосредствен – става ТРАГЕДИЯ. Бъдете признателни, че сте отвън статистиката (за сега), само че НЕ бъдете неразумни! Дълбок реверанс пред всеотдайността й! Светла памет “, написа доктор Ваня Косева.

Колегите й зоват Българския лекарски съюз да помогне финансово на фамилията на доктор Иванова.
„ В моменти като този по-важно от всеки път е да останем дружно и да си оказваме помощ! По-важно от всеки път е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всеки път е да покажем, че дружно можем да се оправим и да помогнем! “, зоват от БЛС.

Подробности за дарителската сметка и по какъв начин може да бъде помогнато на фамилиите и околните на умрелите медици ще бъдат оповестени при започване на седмицата.

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР